Arrangement 2024

BABYTREFF HOS STOLT MAT

Annahver tirsdag (partall-ukene) treffes unge foreldre med sine små hos Stolt Mat, fra kl. 10.30 – 12.30. Alle mødre og fedre med sine små er velkommen. Pause i sommerferien og desember.

ONSDAG 29. MAI: FORFATTERKVELD «TETT PÅ ÅLESUND & SUNNMØRE«

Kl. 19.00 – 20.30

OM BOKEN
Tett på Ålesund & Sunnmøre – ei coffetable / bildebok som tar deg med på en reise rundt hele Sunnmøre. Med store bilder og korte bildetekster på norsk og engelsk maler den et sunnmørsk øyeblikksbilde gjennom natur, kultur, reiseliv og næringsliv. Den gir et variert og spennende innblikk i hva som rører seg i området vårt. Boka søker å gi et nært og ekte bilde av hvem vi er og hva som gjør sunnmøringer til sunnmøringer.

FANTASTISK MOTTAKELSE
Boka har fått en fantastisk mottakelse både av sunnmøringer selv og «de andre». Sunnmøringer gjenkjenner ofte noe, men oppdager også nytt, og noen blir som nyforelska i regionen. Og de som ikke kjenner området vårt og oss så godt ennå, lærer nytt og blir frista til å oppdage mer. Noen har allerede tatt turen hit både fra inn- og utland etter å ha funnet tips i boka. Og eksemplarer har havnet i flere verdenshjørner for å være med å fortelle historien om oss! Første opplag er utsolgt, og nytt på vei.

MØT FORFATTEREN OG HØR HISTORIEN BAK
Forfatter Gro Kibsgaard-Petersen kommer til Stolt Mat og gleder seg til å treffe sunnmørstilhengere og lokale patrioter. Hun vil fortelle om hva som fikk henne til å gå i gang med et slikt bokprosjekt, om tankene som førte til valg av konsept, og hvordan det hele gikk til i løpet av ti intense månedene fra start til boktrykk. Alt som et fritidsprosjekt – galskap?!

LUN KVELD
Før forfatteren starter sin fortelling blir det mulig å skaffe seg noe godt i glasset, og etterpå åpnes det for matbestilling (alle rettigheter). Det vil bli mulig å kjøpe boka og å få den signert. Vi lover en kjekk, spennende og inspirerende kveld. Det er et begrenset antall plasser, så bestill din billett i tide. Billetter kan bestilles via denne lenken. Informasjon ovenfor finner du også på vår Facebookside.

HØST: KONSERT MED VAFFELTAUSENE

Vaffeltausene har hatt konsert hos Stolt Mat før. Det blir ny konsert i mars. Vi kommer

HØST (dato kommer senere) HAVETS SØLV – LOKAL SILD PÅ SUNNMØRE

Kl. 19.00 – 20.30, inkl. pause

For et par generasjoner siden var sildebord et dagligdags fenomen langs hele kysten, og slett ikke forbeholdt jul og festlige lag. Kokt sild, stekt sild, spekesild, saltsprengt sild, sildesuppe og sildekaker – det er fullt mulig å basere et variert kosthold på sild. For akkurat som poteten kan silda brukes til det meste. Men hverken sild eller potet har lenger den statusen de engang hadde.

Lars Longva fra Sykkylven kommer sammen med Bjørnar Urhamar til Stolt Mat og forteller om demmes fellesinteresse for sild generelt og fjordsild spesielt. Begge er med i et kystlag som også har hatt et samarbeid med Havforskingsinstituttet i Bergen. De har fanget på lokale sildestammer og sendt til Bergen for analyse. Lars og Bjørnar forteller oss viktigheten av sild i norsk farvann gjennom tidene, samfunnsmessig betydning og generelt på matbordet vårt.

Bjørnar er i tillegg flink med gitar som han tar med, slik at det også blir et musikalsk innslag. Litt allsong kan det da fort bli 😊

Foredraget er inkludert en pause. I pausen serverer Stolt Mat smaksprøver med diverse typer sild. Om ønskelig stiller vi med et fiskealternativ.

Før foredraget er det mulig å kjøpe noe drikke i form av kaffe, te eller annet drikke – med og uten alkohol. Stolt Mat har alle rettigheter.

Det er et begrenset antall plasser. Reservasjon er derfor nødvendig.

OKTOBER: FERMENTERINGSKURS

Dato og tidspunkt kommer på et senere tidspunkt.

2. OG 3. NOVEMBER 2024: JULEMARKED PÅ VIKING (VIGRA)

Sammen med flere andre bedrifter deltar Stolt Mat på Julemarked på Viking på Vigra. Messen er åpen fra kl. 12.00 – 17.00.

Det blir flere arrangement framover.