Halås Gardsutsalg

Hun passer butikken, lager produkter, baker brød, sørger for overnattingsgjester, tar imot selskaper, driver gård, slår gress, mater sauene, kjøre ut møkk og gjødsel. Ann som har ansvar for Halås Gardsutsalg er ikke en person som har for mye tid. Tvert om, men tid til en prat har hun alltid.   SAUER OG HØNER, URTER OG BÆR Når du kjører veien opp mot gården kjenner du med engang den koselige atmosfæren som henger rundt husene. Halås Gården er et småbruk med sauer og høner, urter og bær. Den ble utskilt fra en nabogård, der en odelsgutt solgte den til sin bror. For siden å bli solgt igjen til den slekt som bor her nå. Dette er et nyjordsbruk fra 1930-årene som ligger mellom åsen og elva som deler Nås og Halåsen. Før var det kyr på garden men Anns mann var allergisk mot kyr og driver nå med 40 vinterfôra sau.   BUTIKK, SELSKAP OG OVERNATTING Ann var i annet arbeid for 20 år siden men hun ville egentlig være heime for barna. Garasjen, der det ikke var plass til en bil, ble bygget om og i lokalet startet hun butikken. I disse 20 år har hun laget og pakket mye te, krydder, safter, sirup, sylter, geléer, urtesalter og mer.

I starten var det mye prøving og feiling, men butikken ble bygd opp og har nå et eget særpreg: den er koselig innrettet med gamle tre-esker som hyller. Her er det mangt å finne. I sesongen leier Ann inn folk. Det trengs for hun har ikke bare butikk. Hun tilbyr også overnatting og i det gamle huset har hun flere rom i forskjellig farger. Også når hun har selskap som bursdag, begravelse, dåp, konfirmasjon, bedriftsselskap og julebord trenger hun en ekstra hånd. Lokale kan ha opptil 32 personer. All mat som folk bestiller lager Ann selv. Hun er svært opptatt av lokalmat og det er lokalmat som kommer på bordet.
  STOLT Jeg skal ikke lenger holde Ann fra arbeidet sitt. Jeg tar med en del nye produkter med meg tilbake til Stolt Mat butikken, som faktisk er den eneste på Sunnmøre som selger produkter fra Halås Gardsutsalg. STOLT!

Abonner på vårt nyhetsbrev

Du trenger bare å opgi e-postadressen din, så sender vi deg et nyhetsbrev en gang per måned.